Aliis Jõe "Kõik teed viivad Roomast"

 

46/2022
FB Lugemise väljakutse 2022/53 Üllatus: Võta ette selle riigi kaart, kus sa elad. Pane silmad kinni ja aseta näpp kaardile. Vaata, mis linn näpule kõige lähemale jäi. Loe läbi raamat, millel on nii palju lehekülgi (+/-10lk), kui on distants kilomeetrites näpu alla jäänud linna ja sinu kodulinna vahel.
Valga linnast minu väikesesse Haiba kodukülla Harjumaal on ~ 226 km.
Aliis Jõe "Kõik teed viivad Roomast", Varrak 2022, 224 lk. 

Paar aastat tagasi lugesin Aliis Jõe alias Elo Seliranna raamatuid "Viimane laev" ja "... kes pole kunagi söönud homaari". Neis sümpatiseeris peategelane, olemuselt Harju keskmine Aliis, kes kimpus oma eluga. Õnnelikud juhused toovad tema ellu väljakutseid, aga rahutu hingena on ta loodud jätkuvalt ennast otsima...

Nüüd siis kolmandast raamatust.

Taaskord  ei tea Aliis, mida oma eluga peale hakata. Tulevikku ei näe ja minevik justkui hoiaks kinni, selline tühi tunne on tal. Õnneks kohtub Aliis lennujaamas Mammiga, kes tatsab oma hiiglasliku büsti kannul ja on mürkrohelise hiigeltirtsu moodi kaftanis proua, pisike lastekübar vallatult viltu peas. Mammiga koos on sõbratar Tanka. Mammi, Aliisi ja Tanka lennutee viib neid esiti Rooma. Mammi motoks on: Seiklejatel palun tülitada! Mammi kiiluvees purjetades juba juhtub...

Mammi jaoks pole ühtki täbarat olukorda, kus ei aitaks tema vilusohvia, mis pakatab elutarkusest ja optimismist. Pole asja, mille huumor võiks untsu ajada, ikka vastupidi. 

Kerge raamat argipäeva lõpetuseks, kui tahtmine töistest mõtetest lahti lasta!

Romaanis on küll tagasivaateid eelmistele osadele, aga parema ettekujutuse huvides võiks lugemist alustada esimestest osadest, mis on minu arvates ka viimistletumad.

Autorilt olen varem veel lugenud raamatut  "Unustamatu Ööbiku villa" (Hea Lugu Suvitusromaani sari, 2020), kus mahlaka kõnepruugiga elu ekspert Mammi samuti maailma parandab. See lugu meeldis mulle eriti!

🐾





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"