Indrek Hargla "Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus"


65/2022
Varrak 2020, 287 lk.

Taas vanas Tallinnas, seekord anno Domini 1419. Oleviste mõistatuse lahendamisest on kümme aastat möödunud. Linnas lugupeetud apteeker Melchior Wakenstede segab rohte ja ravib linnarahva vaevu. Vahel aitab kosutav apteeginaps või lihtsalt hea sõna. Melchior on läbinägelik mees, kel silma inimeste peale. Ta oskab näha, mida teised ei näe. Seekordses juhtumis on tegemist kolme erineva inimese: tornipealiku, prostituudi ja flaami maalikunstniku mõrvaga, kes kõik pärast Rataskaevu viirastuse nägemist leiti surnuna. Kui neetuks peetud Unterraineni kummitusmaja eest leitakse veel tundmatu hulguse kastreeritud laip, asub Melchior uurima nii maja minevikku kui viirastuse mõistatust...

Apteeker Melchior on ääretult sümpaatne, toimetamistes rahumeelne ja põhjalik. Kogu selle mõrvade müstika keskel mõjub ta turvaliselt usaldusväärsena. 

Loosse süvenedes saab mõtetes (või päriselt, kui soovi) teha mõnusa tiiru keskaegses Tallinnas. Mõned tegevuspaigad teada ja püsimas tänini. Müstilist maiku põnevuse kõrval annavad sisusse põimitud linnalegendid ja pajatused. Keelekasutus on lihtne ja muhe, jutt jookseb autoril ladusalt ja lugemine edenes vat, et liiga kiiresti.

Loetud "Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus" ja see lugu läksid väga hästi peale, sai 21. sajandi mullist korraks välja astuda. Edaspidi võtan korduslugemiseks ka järgnevad osad. 

🐾






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"