Jerome K. Jerome "Kolm meest paadis (koerast rääkimata)"

 


69/2022
FB lugemise väljakutse 2022/49 Raamat teemal, mis on olnud eelmiste aastate LV nimekirjades 13. kohal - LV 2019/13 Raamat, mille pealkirjas on keegi kuskil
Jerome K. Jerome "Kolm meest paadis (koerast rääkimata)"
Pegasus 2017, tõlkija Tiiu Viires, 220 lk. 

Niisiis, maailma huumoriklassikasse kuuluv teos sai läbi loetud. Selle raamatu lugemine, nagu kuulnud olen, leevendab pingeid, stressi ja isegi depressiooni. Raviva toime kohta hetkel (õnneks!) oma kogemusi jagada ei ole, aga romaani lugedes muremõtted küll pähe ei mahu. Tekst on sisutihe ja peab jälgima, et mõni lõbus seik vahele ei jääks. 

George, William ja Jerome - kolm ületöötanud ja läbipõlemise äärel meest otsustavad aja maha võtta ning väljuda rutiinist ja veidike puhata. Mõningase arutelu tulemusena minnakse kahenädalasele paadiretkele mööda jõge, kambajõmmina kaasas foksterjer Montmorency...  

Nagu ikka, on igal seltskonnast oma tugevused ja nõrkused. Koos (koerast rääkimata) on nad aga üks muhe kamp. Loomulikult on loos eluline, et kui midagi saab juhtuda, untsu minna, aia taha lennata jne, siis nii lähebki. Eks siis ongi eluterve huumor see, mis asja praavitada aitab. Mõned episoodid panevad ka ennast ära tundma.

Selle raamatu järgi valminud filme (tõenäoliselt on neid mitu) näinud pole, aga huvitav oleks vaadata küll. Õhustikult meenutas lugu mulle eesti oma komöödiafilmi "Mehed ei nuta".

Ajatult lõbus ja parajalt jabur raamat, mis pani muigama ning muhelema. 

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"