Emily Giffin "Kõige tähtsam on armastus"

 

107/2022
Rahva Raamatu Kirjastus 2022, tõlge Viive Tüür, Aurora Berg, 416 lk.

Tundsin juba lugemist alustades, et tegemist minu raamatuga. Varem olen autorilt lugenud romaani "Kõik, mida hing ihaldas" , mis samuti väga köitis.

15 aastat tagasi jõulude eel hukkus Daniel autoõnnetusel. Perekond Garlandi elus on aeg enne traagilist juhtumit ja aeg pärast seda. Enne tundus kõik hästi olevat, kuid Danieli surm lõi mõrad tema vanemate, õdede Josie ning Meredithi ellu ja omavahelistesse suhetesse. Või tõi Danieli surm nähtavale selle, mis oli seni olnud silmale nähtamatult varjus? Nüüd aastate möödudes pöörduvad Josie ja Meredith mõtetes tagasi minevikku, et saada vastuseid painavatele küsimustele ning leidmaks tee, kuidas edasi minna. Muidugi imbub välja saladusi, mahasurutud tundeid...

Mulle meeldis, kuidas raamat on kirjutatud. Sisu rahulik kulg, ladus väljenduslaad, igas reas mõte ja tähendus, hästi tajutavad nüansid ning tundevarjundid. Tegelaste kahtlused, eksimine ja otsused on  justkui elust enesest. Soe huumor ning eneseiroonia, mis nende mõtisklusi saadavad, teevad lugemise mõnusaks. Sõnumiks, et tingimusteta armastus kätkeb mõistmises, andestamises, leppimises paratamatusega, hoolimises. Armastus oma erinevates väljendustes on kõige tähtsam. 

Taas lugu, mille puhul tundsin nagu oleks toimuv päriselt kellegi elu, mida kõrvalt jälgin. Ka ei seganud sugugi aimdus, et ees ootab õnnelik lõpp. Tegelastele kaasaelamise juures polnuks muu võimalus mõeldavgi!

Lugemissoovitus! Ilus ja helge romaan, mis annab mõtlemisainet ega ole pelgalt ajaviide!

🐾




 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"