Birk Rohelend "Kes tappis Otto Mülleri?"


Postimehe Kirjastus 2021, 384 lk.
16/2023 

Agnes, noor ja entusiastlik politseiuurija, läheb oma karjääri esimesele tööpäevale. Tema paarimeheks ning mentoriks saab kogenud Gabriel. Uurimine ei lase ennast oodata. Soojal suveööl mõrvatakse püstolilasuga mõisaperemees Otto Müller, kes tähistab parajasti pereringis oma 65. sünnipäeva. Tundub, et mehel, kel palju vara ja võimu, oli pealegi veel sant iseloom. Omade poolt ta austatud polnud. Türannist Otto andis teiste hingedel trampimisega kõigile põhjust hammaste kiristamiseks ning vihkamiseks. Kes siis õigupoolest tappis Otto Mülleri?

Taas raamat, mida oli lugemise ajal raske kõrvale panna. Loos pole erilisi keerdkäike ega üllatusi ka mitte, aga pereliikmetest asjaosaliste karakterid äratasid huvi ning uudishimu. Tundus, et kõik tegelased rääkisid ülekuulamistel üdini usutavat juttu. Enamiku puhul jäi mulje, et oma sümpaatsuse juures ei oleks nad  jõhkraks teoks üldse võimelisedki. Loomulikult on suurilma elustiilis keskne raha, rikkuse ja vaesuse teema, raske elusaatus, inimsuhted. Salapärased omavahelised seosed selguvad ka tasapisi. Kahtlus seotuses mõrvaga on ka uurijatetandemil endal. Lisaks kumavad nii Agnesel kui Gabrielil kukla taga isikliku elu varjud. Klassikaliselt christielikku krimilugu nautisin koos tassikese kohviga. Lugedes kohv muidugi jahtus.

Usun, et raamatu põhjal valminud filmiversioon Eesti näitlejate paremikuga köidab samuti, mõtlen vaadata. Krimiromaan on Agnese ja Gabrieli esimene juhtum. Väga ootan, et loole tuleb autorilt ka järg, sest tahaks teada, kuidas uurijad oma krimimullis edasi toimetavad. Haarav lugemine Eesti krimikirjandusest!

🐾



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"