Catherine Isaac "Sina, mina ja kõik muu"


Rahva Raamat 2019, tõlge Piret Lemetti, 368 lk.
52/2023

Seda raamatut ei ahvatlenud kujundus mitte üks raas ostma, vaid hoopis soodne hind. Muidugi ka lühikokkuvõte sisust. Raamatuusku inimesena jälgin kirjastuste ning raamatupoodide veebilehti, et riiulisse hea hinnaga mõni uus raamat soetada. Nii see romaan minu juures kodu leidis.

Jess pakib kohvrid ja sõidab koos oma kümneaastase poja Williamiga Prantsusmaale, et veeta puhkus suvises Dordogne`is. Jessi endine elukaaslane Adam, Williami isa, on avanud Chateau de Roussignolis luksusliku hotelli. Muidugi on mõnus nautida päikeselist soojust, lõhnavaid lilleaedu, basseinides sulistamist ja Prantsuse köögi gurmee-elamusi. Tegelikult on Jessil palju olulisem eesmärk, kui pelgalt puhkamine. Ta soovib väga, et Adam hakkaks armastama nende ühist poega. Adam tuntud naistemehena on kõike muud, kui valmis oma elustiili muutma. Samas on mees Williami jaoks kujunemas autoriteediks. Jess muretseb, et Adam poja lootusi ei petaks. Oma saladus on tal endalgi...

Tegelasi puudutav teemade ring oli aktuaalne ja vägagi reaalne. Keskmes üksikvanema murelik roll, lahus elavate vanemate keerulised suheted, raske haigus, pereliikme alkoholisõltuvus jne. Sisu näis usutav ja pani kaasa mõtlema, sest eks mured ju mööda inimesi käivad. Parajalt oli romantikat, mis polnud ka läägemaiguline. Ladusalt kirjutatud raamat, aga minu jaoks algus venis. Kuskil kolmandiku romaani peal sain lugemisega "ree peale". Mõnikord sõltub lugemisel, mida sisetunne parajasti ütleb ja kuidas suhe raamatuga kujuneb. Kokkuvõttes mulle päris meeldis see rahulik elulise sisuga armastuse lugu. Kujunduse osas jään loojaga siiski eriarvamusele.

🐾





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"