Agatha Christie "Südasuvised saladused"


Agatha Christie "Südasuvised saladused"
Varrak 2022, tõlge Juhan Habicht, Laine Hone, Karin Kastehein, Tiiu Loog, Gea Mägi, Piret Orav, Maia Planhof, Karin Suursalu, 215 lk.
64/2023

Väga meeldis raamat "Kesktalvised mõrvad", samuti see siin. 12 mõnusalt lühikest lugu, mida hea lugemisampsudena askelduste vahel nautida. 

Südasuvine soojus, kaunis loodus, toretsevad paigad ja pealtnäha meeldiv seltskond ei ole takistus mõrvalugudeks või isevärki juhtumiteks. Detektiivide galeriisse, kes tõe ja õiguse eest väljas, kuulub proua Christie paremik: miss Marple, Hercule Poirot, Tommy ja Tuppence. Lahenduste leidmine eeldab kogemustega asjatundjatelt natuke nipsust võetud taibukust ning loogilist mõtlemist. Juhtumid on iseenesest lihtsad, näivad isegi realistlikud, igas jutus polegi mõrva. Keskmes taas tegelaste inimlik loomus oma nähtavate ja varjatud nõrkustega. Punkti paneb lugudele muidugi christielikult nutikas puänt.

Meeldivalt üllatas, et enamikke lugusid polnud ma varem lugenud ega ka filmiversioonidena näinud. Lemmikuks sai raamatu viimane jutt "Uskumatu vargus", vana hea seltskonnamüsteerium, millesse pikitud vargusega seotud poliitilise julgeoleku afäär. Leidlikult väljamõeldud intsidendis tuli esile hoopis ühe tegelase parem pale, põhimõttel hundid söönud, lambad terved ja ilma mõrvata!

🐾





 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"