Dick Francis "Oma lõbuks"


Dick Francis "Oma lõbuks"
Delfi Meedia, Eesti Raamat 2023, tõlge Arvi Siig, 285 lk.
77/2023

Talliomanik Daniel Roke on rajanud Austraalias heal järjel hobuste tõufarmi ning kasvatab oma orvuks jäänud õdesid ja venda. Ühel päeval külastab teda Inglise Rahvusliku Jahikomitee juhatuse liige krahv October. Krahv pakub Danielile tallipoisi kohta Inglismaal, et tema abil uurida sealset hobuste takistussõidu dopinguskandaali. Tavalised laboriuuringud midagi ei näita, ometi näib dopingu manustamine üheteiskümnele võidu saavutanud hobusele väga reaalne. Kuigi Danielil pole olnud mõtteski Austraaliast lahkuda, võtab ta omadel põhjustel krahv Octoberi pakkumise vastu. Inglismaal lappab Daniel  varem uurimisega tegelenud ja kahtlases autoõnnetuses hukkunud ratsaspordireporteri märkmeid ning ajaleheväljalõikeid. Need teda paraku tõele lähemale ei vii. Niisiis asub Daniel täitma oma "rolli" tallipoisina...

Kuigi sebimist jagus, kulges tegevus minu jaoks alguses natuke pikaldaselt, arenedes loo teises pooles tempokamaks. Pinevus püsis küll kogu aeg õhus. Sümpaatse Danieli käekäik ja tõe teadasaamise soov panid vahel hinge kinni hoidma. Lugesin aga veidi "pikkade hammastega", sest tegelikult ei meeldi mulle lood, kus koheldakse süütuid loomi vääritult. Need episoodid mõjusid siin väga ehtsalt. Samuti olustiku detailsed ning kohati räiged kirjeldused. Kohe tunda, et autor oli džokina selle valdkonnaga väga kodus. Raamatu lugemine ajastus mu kiire töise tempoga peale puhkust. Mõtlen, et mõnel muul ajal oleks raamat ehk paremini peale läinud. 

Kindlasti soovitan huvilisel lugeda, sest Dick Francis oli proff ka põnevuskirjanikuna. Varem olen temalt lugenud krimilugu "Raami sees", mis rohkem meeldis.

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"