Frances Hodgson Burnett "Väike lord Fauntleroy"

Frances Hodgson Burnett "Väike lord Fauntleroy"
Eesti Raamat 1992, pildid Maks Roosma, kujundaja Maarja Vannas-Raid, 158 lk.
80/2023

Maailma lastekirjanduse klassikasse kuuluv teos, mida palju trükitud, tõlgitud ja veel rohkem loetud. Lugu ilmus esmakordselt aastal 1886, eesti keeles 1921. 

Noor kapten Cedric Errol, kes on kõrgest inglise krahvisoost, armub lihtsasse ameeriklannasse ja abiellub temaga vastu oma isa tahtmist, jäädes elama Ameerikasse. Vana krahv ütleb seepeale pojast lahti. Paaril sünnib poeg, samuti Cedric. Varsti kapten sureb ja väike armastusväärne Cedric, kes kõigi lemmik, jääb emaga kahekesi. Ühel päeval külastab neid vanaisa advokaat Inglismaalt. Vanaisa soovib, et pojapojast saab tema pärija, kõrgeauline lord Fauntleroy. Seitsmeaastane Cedric ja tema ema jätavad hüvasti oma sõprade ja armsa koduga ning sõidavad elama Inglismaale. Väikese lordi isetu ja tarmukas olek sulatab jää krahvi mornis hinges ning muudab paljude inimeste elu... 

See on üdini südamlik raamat kõikemuutvast armastusest ja hoolivusest, kus headus sünnitab headust. Vast idealistlik nii omas ajas kui ka tänapäeval, aga miks ka mitte vahel vaadata maailma läbi roosade prillide ja näha tegelikkust ilusamana uskumisega headuse imesse. Armas ning teraapiline lugu, mille populaarsuse ja ajatuse üle pole imestada! Loomulikult lugemissoovitus!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"