Reet Kudu "Printsess oma printsile"



Eesti Raamat 1984, pildid Ülle Meister, 56 lk.
78/2023

Muidugi meeldisid mulle väikese tüdrukuna muinasjutud printsessidest ja printsidest. Sellised õnneliku lõpuga klassikalised lood, kus armastus ja headus võitsid ning kurjus sai teenitud karistuse. Kuigi see raamat ilmus ka juba tükikese aega tagasi, on siin tegu vanade heade juttude tänapäevaste versioonidega. Tegelasteks enamasti kõrgeauline kuninglik seltskond kuningatest printsessideni. Lumeprintsess, Sinililleprintsess, Leheprintsess, Juukseprintsess... Igal neist oma veidrus või mõtetes kelmikad vigurid. Lühikestes lugudes on nii õpetlikke terakesi, sõnademängu kui lihtsalt lustakat vallatust. 

Minu lemmikjutt pajatas kõige ilusama häälega printsessist, kes otsustas oma kuldaväärt häält pruukida ainult erilistel puhkudel. Lihtsalt tervituste, tänamise ja hüvastijätmise peale ta seda ei raisanud. Erakordset hetke aga ei tulnud ega tulnud ja kõik arvasid, et printsess ei oskagi rääkida. Kõige inetuma häälega printsess seevastu rääkis lahkesti vastutulijatega, oli osavõtlik, vabandas ette ja taha ning soovis lahkudes head. Ühel päeval teatati avalikult, et kõige inetuma häälega printsessil on kõige ilusam hääl...

Kunstnik Ülle Meisteri soojades värvitoonides pehme joonega pildid täiendavad mõnusasti lookesi, andes nende tegelastele näo ja kuju. Usun, et raamat võib ka tänapäeva väikestele preilidele meeldida! 

🐾






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"