Taylor Jenkins Reid "Malibu tõuseb tuhast"


Taylor Jenkins Reid "Malibu tõuseb tuhast"
Rahva Raamatu Kirjastus 2023, tõlge Bibi Raid, 431 lk
15/2024

Taas üks mu lemmikuid, läbi aegade kulgev perekonnalugu. Malibus on kätte jõudnud 1983. aasta augustikuu lõpp. Tulekul on traditsiooniline suvelõpupidu, mida korraldab kuulus surfar ja bikiinimodell Nina Riva. Tema pidudel käib alati palju külalisi: kuulsusi, sõpru, lihtsalt uudistajaid. Kutseid ei jagata, tulla võivad kõik, sissepääs on vaba. Nina noorematel vendadel Jayl ja Hudil ning õeraasul Kitil on seoses peoga oma ootused ja unistused. Nina ei oota pidu, sest abikaasa Brandon jättis ta hiljuti maha. Meelsamini veedaks ta aega rahus ja vaikuses, üksi mõtiskledes. Muidugi ei jää pidu ära, sest see on juba ammu välja kuulutatud. Paraku väljub tohutu külaliste hulgaga üritus kontrolli alt. Alkohol, narkootikumid, sekkub politsei...

Minevikku pöördudes jutustab romaan ka noorte Rivade vanematest June`ist ja Mickist: kuidas nad 1956. aastal kohtusid, missuguseks kujuneb nende edasine elukäik. Mõlema liini põimudes tekib dramaatiline pilt ühest perekonnast läbi aastakümnete, mineviku painetest oleviku tõehetkedeni.

Keerulised peresuhted, saladused, emotsioonid panid kaasa elama ühtaegu nii jõulise kui õrna natuuriga tegelaste inimlikele õnneigatsustele. Hoolimata neile osaks saanud pettumustest ja kurbusest püsisid lugedes mõtetes helged toonid ja lootus. Loo sügav sisu selges ja lihtsas väljenduses oli hästi köitev.

Autorilt varem loetud "Evelyn Hugo seitse abikaasat" oli ka väga haarav. Praegu kaldub mu sümpaatia rohkem selle romaani poole siin, mis elulähedasem ja reaalsem.

🐾






 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"