Joel Jans "Rõngu roimad"


Joel Jans "Rõngu roimad"
Lummur 2023, 174 lk
22/2024

Vanema aja Eestimaa lood meeldivad mulle. Rõngu kandiga ma tuttav pole ega tea, kuidas elu seal rohkem kui 200 aastat tagasi käis, aga rahvapärimusi, uskumusi ja killukesi Rõngu kihelkonna minevikust oli lugedes hea oma üldiste teadmistega sellest ajast kõrvutada. Meeldis, et autoril oli põhjalik eeltöö tehtud, oma juuredki raamatusse kirjutatud ja ajastu tunnetus hästi käes.

Noor pastor Alexander Lenz asub tööle oma uues koguduses Rõngus, kus loodab maarahvast jumalasõnaga õigele teele pöörata. Paraku satub ta otse kuritegude toimumise keskmesse. Kummalised surmajuhtumid äratavad Lenzis huvi ja ta asub uurima, kes süüdlane, välistades nõidumise ning vaimolendite osaluse kuritöödes. Tuleb välja, et vastse pastori näol saab Rõngu ka oma kohaliku detektiivi...

Kuigi kolme loo peale toimus veriseid roimasid üksjagu, siis midagi õudust äratavat polnud, oli ehk moepärast kõhedust, ilustuseks parajalt fantaasiat. Tegu pehmema või siis mahedama krimiraamatuga, mida oli ka kena väljenduse poolest mõnus lugeda. Meeldis muidugi Alexander Lenzi tegelaskuju, kes olemuselt nii isalik, õpetajalik kui inimlik, mõjudes turvaliselt. Kolmanda jutu lõpp pani mõtlema tema edasisele elukäigule. Selle teada saamiseks võiks autor lugudele järje ilmutada!

Haarav raamat, kiidan ja soovitan!

🐾







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"