Margus Luik "Elu Elisabethiga"


Margus Luik "Elu Elisabethiga"
Hea Lugu 2024, 192 lk
64/2024

Romaani "Sulnis Saara" ka eraldi loetav järg viib esimese eesti aja lõpu Tallinna ja Haapsallu.

Mark Stendi suveromanss noorukese Saaraga jääb minevikku. Mark abiellub imelise Elisabethiga ja neil on pisike poeg Oskar. Ajakirjanikuna töötades unistab ta oma teise romaani väljaandmisest. Marki elu on vägagi korras, aga vahel tabab teda vabaduseihalus. Parajasti töötab toimetuses sümpaatne sekretäripreili, kelle võlu tekitab Markis kiusatusi. Tagatipuks kohtub ta perepuhkusel Haapsalus taas Saaraga, kes pole siiski jäädavalt ununenud...

Püüdsin Marki mõista, aga ega ma tegelikult temast sotti ei saanud. Iseendaga kimpus mehe sisemonoloogid venisid ja panid mind ohkama. Aga selline see Mark kord juba oli, kirjanduslik tegelane, kelle puhul ei peagi kõik meeldima. 

Hästi nostalgiline ja usutav tundus kolmekümnendate aastate lõpu miljöö. Kui võrdlen seda vanaemadelt ja mujalt kuulduga, siis nii see vast oligi. Kõik need teada-tuntud paigad, kohvikud, restoranid, elustiil üldse, mood jne. See on aeg, millest lugeda meeldib mulle alati. 

Ka sümpatiseerisid raamatu ilus keel ja mõnus väljendus, nii et lugemine edenes suvitusromaanile kohaselt lennates. Lugu passib kergema lektüüri ihalejale, väikese formaadi poolest mahub kenasti ranna- või reisikotti!

🐾





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"

Jostein Gaarder "Sofie maailm"