Tiina Laanem "Liisu laseb jalga"


Tiina Laanem "Liisu laseb jalga"
Pegasus 2024, pildid Sirly Oder, 152 lk

Aitäh, Tiina Laanem ja Kirjastus Pegasus, imetoreda lasteraamatu eest!

No nii, Liisu laseb jalga?! Etteruttavalt ütlen, et kõik laabub suurepäraselt...

Liisu ei ole enam väike, aga ka suur mitte. Ta elab kinnise loomuga isa juures Tallinnas ja käib Võrumaal külas oma rahutu hingega emal, Hispaania päritolu riimides suhtleval võõrasisal ja imearmsal õekesel. Aga Liisu igatseb hirmsasti oma armsa mamma järele, kes elab nüüd Soomes. Mammal jagus tema jaoks alati tähelepanu ja aega. Paraku läksid mamma ja ema omavahel tülli nagu ka ema ja isa. Pealegi plaanib isa kooselu oma pruudiga, kel kaks poega. Sakkivate suhete mõistmine käib Liisul üle jõu. Tüdruk otsustab heade sõpradega abiga mammale külla minna, sest tema leiab kindla peale mingi lahenduse...

Eluline lugu koputab suurte südamele, et vahel võivad neil omavaheliste suhete rägastikus jääda märkamata laste tunded ja soovid. 

Kaasaegses ja hästi realistlikus lasteraamatus võib lapsest lugeja leida äratundmist. Jalga laskmine ei ole kindlasti lahendus, aga sõpradega mure jagamine on küll väärt mõte. Vast leidub elukogenud täiskasvanu, kes ka nõu annab, näiteks vanaema või vanaisa.

Kuigi raamatu keskmes on lapse mure, jagub siin küllaga südamlikkust, huumorit ja optimismi. Iga päev saad olla õnnelik, kui oled nii otsustanud! Nii see on. Ehk peab sellise mõtteviisi harjutamisega varakult alustama!

Lugedes armsalt kasvatuslikus ja õpetuslikus võtmes seikluslikku lugu elasin Liisule täiega kaasa. Samuti meeldisid mulle raamatu mõnusalt ilmekad pildid.

Minu arvates on see üks viimase aja vahvamaid lasteraamatuid, panen hindeks "5+". Soovitan suurtele ka!

🐾


 





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"

Jostein Gaarder "Sofie maailm"