Kristin Hannah "Neli tuult"


42/2022
FB Lugemise väljakutse 2022/22 Küsi oma raamatukoguhoidjalt "palun üks raamat" ja loe läbi, mis sulle antakse
Kristin Hannah "Neli tuult", Varrak 2022, tõlkija Krista Suits, 456 lk. 

Rõõmustasin, sest soovitatud raamatu oleksin tegelikult ka ise valinud. Varem olen lugenud autorilt romaani "Jaanimardika tee", millest eelmisel suvel kirjutasin. See lugu kuulus minu 2021. aasta lemmikute sekka. 

Koos romaaniga "Neli tuult" võtsin ette ajarännaku minevikku, kolmekümnendate aastate Texasesse. 

Rasketele majandusoludele lisanduvad pikale veninud põud ja liivatormid, mis viivad farmerite töö ning elu hävinguni. Looduse ähvardava jõu vastu väge ei ole, ei aita pikisilmi vihma ootamine ega palvetamine. Kõige keskel saab ilutust linnatüdrukust Elsast oma peret hoidev ja armastav ning raskuste kiuste tööd rassiv maanaine. Elsa kohta passib Tammsaare ütlemine: Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus. Raskustel ja katsumustel ei näi Elsa jaoks aga lõppu olevat...

Raamatus segunevad mõrkjad, soolased ja kibedad tunded. Samas võlub lugu liigutavalt helge alatooniga, sest romaani on läbi tegelaste põimitud ajatut elutarkust ja palju armastust erinevates väljendustes. Taaskord väärtustub see, mida silmaga alati ei näe ja raha eest osta ei saa, mis on hingega tuntav ning elujõudu andev. 

Kui palju sarnaseid naisi  meie esiemade hulgaski on olnud? Kindlasti igal oma lugu, milles valu kordades rohkem kui võlu...

Nautisin selle hella sisuga raamatu lugemist. Ehkki lõpp saabus pisut äkki. Iseenesest võiks romaanile tulla veel järg. Loo taustaks olev loodus, nii oma ilus kui jõulisuses, tekitas huvi seda maad  oma silmaga näha.

Tunne rõõmu kaunist kevadest ja ole hoitud! 💓

🐾






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"