Tiina Kuuler "Meie veinid. Ajakirjanikust veinimeistriks"


Petrone Print 2024, 200 lk

Aitäh Kirjastusele Petrone Print raamatu eest!

Veiniraamat ootas oma järge, sest veinidest tean vähe ja veinide valmistamine on minu jaoks lausa tundmatu teema. Võhikuna kahtlesin, kas leian siit endale huvitavat. Aga õnneks eksisin! 

Tiina kaotas majanduskriisi ajal töö ajakirjanikuna. Veidi põdenud, pühkis tarmukas naine silmad kuivaks, nuuskas nina ja hakkas tegutsema, et oma unistused ellu viia. Temast kui hobikorras veini valmistajast sai Valgejõe Veinivilla perenaine.

Tiinal tuli teekonnal eesmärkide täitumise poole läbida raskusi ja ponnistusi. Aga julgete päralt on maailm ja vaprust tal juba jagub. Minu arvates võiks raamat mõjuda julgustavalt ja tiivustavalt sellele, kes samuti omadega kimpus ja mõtleb uuele algusele. Tiina kogemustest saab ka veinivälises sfääris alustaja õppida, et iga algus on keeruline ja vigadest õpitaksegi.

Loost kiirgab Tiina energiat ja kirge veinimajanduse vastu. Samas tuleb veinivilla peranaisel olla pidevalt kohanemisvalmis, sest rõõmuhetkede kõrval pakub reaalne elu omajagu arusaamatusi ja ootamatusi. Tiina jutustab avameelselt ka oma kõikuma löönud tasakaalust ja läbipõlemisest ning selle ületamisest. 

Raamatu lugejal ei pea olema seost veinide tarbimise ja valmistamisega. Aga võib, sest huvilisel on siit mõndagi õpetlikku ja praktilist kõrva taha panna. Aukartuse ja huviga jälgisin näpunäiteid ja soovitusi  veinide hingeelu tundmiseks. Mäletan sarnast tunnet Ülle Solovjova raamatu "Meie kalkunid" lugemisest, kui tuli tahtmine oma majapidamisse paar kalkunit soetada. Nüüd võiks veiniteo ette võtta...

Muidugi on raamat mõnusalt värvika väljendusega ja pole raske end autoriga vestlemas kujutleda!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"

Jostein Gaarder "Sofie maailm"