Minu lugemise aasta 2023

Minu lugemise aasta 2023 "saagiks" oli 111 raamatut, millest 35 eesti kirjanikelt ja 76 välisautoritelt. Sisult oli loetu seas 28 lasteraamatut, 52 romaani, 31 krimi(põnevus)lugu. Enamikku neist lugesin esmakordselt, aga mõned taaskohtumised olid ka. 

Põnevusega ootasin iga kuu esimest kuupäeva, et siis läbi lugeda FB Lugemise väljakutse Eesti Raamatu ja lastekirjanduse igakuiste teemade raamatud. Muu lugemisvara puhul võtsin vabaduse lugeda sisetunde, tuju, ka juhuse järgi ja endale plaani seadmata. 

Parimate teoste valimine on alati üks keeruline tegevus, aga tahaks ikkagi lugemisaastale joone alla tõmmata. Niisiis, ühte ja ainukest lemmikut ma seekord valida ei suutnud, kuid väga köitsid ja puudutasid "Varjul pool" (Brit Bennet) ja "Palermovej ülemlaul" (Annette Bjergfeldt).

Muidugi oli suurepärast lugemist palju rohkem, sestap sõelusingi loetu hulgast veel enda jaoks sümpaatsemaid raamatuid suvalises järjekorras:
"Sinu Margot" (Meri Valkama)
"Väikesed naudingud" (Clare Chambers)
"Silmale ilus vaadata" (Ruth Rendell)
"Simon" (Narine Abgarjan)
"Vaikne ookean" (Kai Aareleid)
"Hauakaevaja raamat" (Oliver Pötzsch)
"Teine hingamine" (Sofie Sarenbrant)
"Vanemuise väits" (Mika Keränen)

Raamatuga veedetud aeg on minu jaoks parim. Väga lahe, et leidub teisi omataolisi, kelle mõtete läbi saab trehvata mõne suurepärase teosega, mida endalegi lugemiseks valida. Aitäh, et loed mu postitusi! Rõõmustan, kui leiad nii raamatu, mida nautida. 💓

Aitäh, Tiina Laanem, Heli Künnapas, Maria Lepmaa, Mika Keränen ja Kirjastus Koolibri, sest tänu Teile on mul olnud võimalus tutvuda ahjusooja uudiskirjandusega ja lugemismuljeid sellest ka oma jälgijatega jagada! 💓

Mõnest raamatust peab vaid maigu suhu saama, teise peab korraga alla neelama, ja viimaks on veel selliseid, mida peab mõnuga mugima ja siis laskma seedida. Aga nad kõik elavad su sees edasi. Jah, võib öelda, et sinust saab see, mida loed. (Thorarinn Leifson "Vanaema Huldi raamatukogu") 

Lugemise ja kirjutamiseni uuel aastal! Ole terve ja hoitud! 💓

🐾






 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"